Danskar vill ha Teamsundklakk

Grova glimmrar. Antalet uppkörda mil rymms snart inte på handen och min obegrundade teori om att vantrivas växer sig starkare. På morgonen bjöd Mowgli på ball harda intervaller som han själv uttrykte det. Det blev ett riktigt konge ökt där jag, Petter och Mowgli fick pressa våra system ordentligt. Mitt system är åter på gång, känslan idag var bra.
Kvällen innehåller träning, mat och samvaro. Moggan kommer över för att "jama" lite. Grymt.
Tror vi kanske hittade kvinnfolk till julshowen igår, så uppföljaren till The Greatest Show on Earth tycks kanske kunna bli verklighet.

Bloggen har varit lite nedprioriterad i det sista, har faktikt haft en del att göra. Träning och jobb har fått dagarna att rulla på. Väldigt skönt att inte själv behöva rulla igång dagarna.

Coach Hegdahl har i helgen varit i Idre och föreläst och hållit i instruktioner i skate teknik med Danska skidförbundet. Tufft att Teamsundklakks rykte spridigt sig enda ner till Danmark.

Världscupseger till Meråker idag.
Och Teamsundklakk vill självklart grattulera Tor Arne till andra platsen. Det var imponerande, men det räcker inte för att klättra på VIP Listan.

//Lars

 Grova Glimmrar

Att Vantrivas

Vissa dagar är bättre än andra så är det bara. Den här dagen går inte till historien som en av de bättre för min del.
Morgonens intervallpass var tungt, med kropp, väder och banor som inte var på topp. Härligt träningsgäng var vi i alla fall. Jag, Mogge, Frempan, Ole, Petter och Johan A var gänget som mötte upp för intervall. 5h på sportsbutiken senare var det dags för dagens sämsta pass. Klassiskt utan fäste och utan grepp för stavarna och med ont i hälarna.
18:43, Kom måttligt irriterad tillbaka till asylhybeln, 18:44  ringer telefonen. Coach Hegdahl har ett paket som måste hämtas ut på storlien innan 19:00. Entrade bilen på klassiskt Joel Heer Manér. Springandes med famnen full av den mat han inte hunnit äta upp från antingen frukost, lunch eller middag beroende av tid på dygnet.
Blöt, stressad och hungrig blev det panik körning mot Sverige. Lyckligtvis fick jag tag i paketet. På hemvägen hade jag dåligt samvete för allt det Börje, med träffsäkerhet brukar predika om, som handlar om olyckor i trafiken. Så dåligt samvete att jag kompenserade med att köra extra sakta hem.

Det finns ett svenskt ord som heter vantrivas. Det betyder rett å slett, att inte trivas. Utan några som helst belägg eller referanser från svenska ordböcker, så kanske Vantrivas kommer av, en vana att trivas. Kanske är det inte bra att hela tiden ha det bra. Att jämt trivas kanske gör att man vantrivs i längden. Jag menar vore det jul 12månader om året vore julen inte lika kul. Om detta filosoferande stämmer så har jag haft en dag som ligger till grund för att när jag imorgon vaknar upp och njuter av 5mil perfekt nypreparerade spår kan konstatera att jag trivs väldigt bra här i Meråker.

Avslutar med att Skicka ett Grattis till Frillan, Frempan och Sebben, som fyller foppa idag. Om jag inte kör leveransbil imorgon kväll så kommer jag och grattulerar.

//Lars

Radio kills the video stars

Bra kvalité, mycket teknik, prioriteringar i träningsarbetet, utrustning och en dos skoj brukar det alltid vara när teamsundklakk ger sig ut på samling. Samlingen på Budor i Hedmark blev inget undantag.
Vi bodde i ett slott och levde som kungar. Stort tack till alla som bidragit till 6 strålande träningsdagar. 

Video bloggen blev en kort historia, vi mötes av dåliga recensioner och ett internett som mådde dåligt.

Återtåget till Meråker kantades av bra musik, lite olje bekymmer och en stor dos julstämning.
Meråker bjuder för dagen på över en meter snö.
Tor Arne bjöd på klassiska intervaller i morse, jag avstod med fruktan för kistan.

Vad framtiden bjuder på det får vi se, förmodligen en hel del skidåkning, lite jobb, förhoppningsvis lite musik med grabbarna bus.


Har fått en H2 zoom reckorder av mor och far i födelsedags gåva. Fantastisk sak, så eftersom att video bloggen fikk så dåligt bemötande så funderar jag nu seriöst på att börja Radio blogga istället.
Slipper man det filter i skallen som blir när man skriver. Mer rå verklighet.

Vi hörs eller ses
//Lars


Teamsundklakk live från Budor

Spana in Teamsundklakks video blogg från samlingen i Budor.
Video bloggen återkommer dagligen under samlingen.
Har ni frågor till Teamsundklakk så lämna gärna en fråga som kommentar så skall vi besvara!


Positiva saker från himmel och jord

Åter framför datorn efter nya avslutade äventyr. Säsongspremiären i bruksvallarna blev inte så lyckad. Det är inte den typen av resultat jag tränar för att prestera. Planen var iof inte heller att vara i någon super form men man vill ju alltid åka fort när man väl står på startlinjen.
Annars har det varit fullt upp i Meråker. Hade muntlig examen idag. 30 minuter föreläsning. så det har inte funnits så mycket tid att gräva ner sig och fundera på vad som gikk galet i helgen, det är positivt.
Resultatet på examen är också positivt. Högsta möjliga betyg. En annan positiv sak är att det har kommit en hel del snö till skidbygden idag.
Men med störst sannolikhet så drar Teamsundklakk på läger till Lillehammer och Budor imorgon.
Där finns ypperliga träningsförhållanden, och det blir en ny träningsmiljö för mig. Dessutom kan jag och Coach Hegdahl arbeta i lugn och ro, långt ifrån Beito, bruksvalls hysterin.
Jag säger som kingen. "i hi trua"

//Lars

Tidernas video

Jakob Hård kanske Sveriges mest kända idrottsröst i allmänhet, längdskidåkningens i synnerhet, med erfarenheter från otaliga VM och OS, har en sport extra varmt om hjärtat. Han väljer att hylla en lite annorlunda sport. Min alldeles egna sport Raggsocksbandy.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1256470


Hur skulle kingen gjort?

Gikk igår runt med funderingar på att åka till Östersund för att få snö under fötterna på dagens pass. Jakten mot den perfekta säsongsförberedelsen blir i bland hysterisk. På ena sidan fanns en känsla som sa att ett fart pass på snö vore helt perfekt inför helgens säsongpremiär, å andra sidan fanns en känsla som sa, stanna hemma och träna i lung och ro och samla lite kraft istället. Som vanligt när jag numer ställs inför en sådan aningen svår situationer så ställer jag mig själv frågan, "Hur skulle Frode gjort?"
Det ter sig faktiskt som så att Coach Sundklakk nästan alltid är av samma åsikt som kingen, så det hjälper en del  i jakten på svaren till mitt skidåkarlivs svåra frågor.

Det blev ivarje fall Fagerlia istället för Östersund. Det var folk tomt i alpinsluttningarna. Undantaget Rönning och Lorentzen som också Elghufsade. Det låg lite snö på toppen så jag fikk smaka på den vita varan.

MVS Swixbeställningar har kommit till butiken. Så det finns jobb att göra.

Kollade på Teamsundklakks V.I.P lista idag och märkte till min stora förvåning att Kingen inte fanns med.
Få personer är ju egentligen mer självskriven. Han är väll egentligen den största anledningen till att jag fortsatt kan satsa 100% på det sätt som jag anser vara bäst. Bosatt i Meråker och ströjobbande på sport1."Kvalm" joggen 2007


 


Åter Asyl

Nyss hemkommen från Swix-kväll på butiken.
Träffade Norges svar på Lasse. Fanns vissa likheter.
Är nu åter tillsammans med Don Joel på asylhybeln. Det hus jag bott i de senaste 2 åren. Det känns stabilt.
Dörrarna är numer tätade, så nu slipper det blåsa motvind när man ska in till köket på morgonarna. Ny kamin, den här får de faktiskt plats ved i och skorstenen fungerar. Så asylhybeln har fått sig ett lyft. Blir med störst sannolikhet boende här framtill April.

Fakta om Asylhybeln
Namn Uppkomst: Den hybel där alla utlänningar som åker skidor och har körkort blir placerad.
Färg: Brun
Storlek: 3 manna boende, har hört nån fågel som viskade 135m2
Geografisk Placering: Den hybel som ligger närmast Grova,
Avstånd till skolan: Körtid med bil, Walls med Tom Petty, dvs 4:25. Tid på cykel 8min till skolan, 25 min från skolan.
M.ö.h: 297
Pris: 2000NOK plus ström och internett
Folk som bott på asylhybeln: Jan Gisle Granmo, Morten Eilifsen, HP?, Markus Ottosson mfl. Bara namn för er, med legender för mig


      

The Boys Are Back in Asyl

Eg berre spörr

Team Sundklakk var på plats i den svenska fjällvärlden, likaså Team Moral.

Jag fikk göra det jag skulle och lite till. Coach Hegdal var nöjd, jag likaså.


Har fått en grundidé till en julshow. En uppföljare till The greatest show in the world. Jag Frempan och Mogge skall göra en insats till veckan får se var det leder oss.


Kan hälsa djskiwax, "we have a deal"

Kan hälsa Janne Rickardsson att han fått konkurrens, Bergsten snarkar som en president.


Träningen flyter på fint, snö är en liten bristvara men motivation finns i massor.

Motivation kan komma ur olika källor

Motiveras man till träning för att visa dom som tvivlar att dom har fel eller för att visa dom som tror på dig att dom har rätt, för att man älskar att vinna eller för att man hatar att förlora?

"eg bare spörr" som den gode Sandbakk skulle utryckt sig.


Fikk en schyst bild av Bergsten som visar min kärlek till att förlora.

Harsa Ski Marathon 2008, 2:a slagen av, just d, Bergsten
        Harsa Ski Marathon 2008, 2:a slagen av, just d, Bergsten

En kärleksförklaring?

Var ute på morgonpromenad. Gikk förbi ett par postlådor och fikk då syn på en alldeles speciell postlåda.
Ljung är absolut inget vanligt norsk namn. Ingen vet hur det stavas, och förrutom dom som kan den svenska fotbollshistorien, så har ingen hört om det. Så jag fikk en ordentlig överaskning när jag såg att det fanns minst en till Ljung i Meråker. När jag läste vidare så blev det bara bättre.
Vad är nu detta? Ett skämt? En kärleksförklaring? Nått sorts tecken? Eller bara tidernas ko-insident?


Estilrunden i lössnö

En lång öppningsdag är till enda. Jag averkade Estil runden. Gikk helt okej, inte super bra och inte super dåligt. Tore var på plats och gjorde en imponerande insats med en andra plats. Själv blev jag 3:a men det var som sagt helt okej resultat. Svårt med träning annars nu. Snön är för djup för rullskidor samtidigt som den är förr tunn för skidåkning, Gör att löpning och styrka blir det gångbara. Är inte så upplagd för dubbla löppass, fokuserar därför på att göra ett ordentligt bra pass varje dag. Då ligger löptävling väldigt bra till för att få kvalité.

Tog fram gitarren typ direkt efter målgång. Det blev en playlist med lättspelade gamla klassiker.
ett ax plock.

Brown eyed Girl
Have you ever seen the rain
Somliga går med trasiga skor
The River
I´m a beliver
Ring of Fire

Fikk samtal ifrån Sverige som lät bra. Elin skulle göra ett försök att ragga sponsorpengar åt mig. Fantastiskt!
Får hon in 100 kr blir jag nöjd. Det säger en del om läget.


RSS 2.0