På långtur i friheten

Imorse tog jag turen upp på fjället för att möta soluppgången. Frågan är om det finns något vackrare än de få minuterna precis då solen bryter sig fram över fjälltopparna. Ett alldeles speciellt ljus. För de alla flesta djur som viger nätterna åt sömn är just detta deras väckarklocka. Vilket sätt att starta dagen på! Själv kör jag på Grimash om morgonen, studie version av Kire Ljung. Inte så illa d heller.

Lämnade spåret mot Feren och tog ett eget spår som kallas frihet. Fantastisk skare och svårslagna vidder.
Det är dessa pass man åker å tänker på i tunneln. Det är detta som är skidåkning när den är som bäst.

Fick invitation till Trondheim av coach Hegdahl och impuls löpare Sandbakk.
Tror dom har något på gång nu.


Soluppgång över Meråker fjällen

Di Centa på Hällmyra?

Körde ett eget Test Race imorse. Johan A svek på grund av tidsbrist. Mina vader svek också. Trist. Men pumpen kändes stark och kroppen full av Energi så d e positivt. Men vaderna fortsätter alltså att spöka. Men jag ska göra det jag kan fram till SM drar igång på torsdag.

Har precis fått klartecken av Slangen för en massage sekvens innan Torsdag. Grymt viktigt.

Massage, stretch och avslappning blir kuren för vaderna.

Kvällen fylldes av lätt träning följt av ett varmt bad med Beast of Burden av Stones på stereon, blir inte mer avslappning än så.


Achmed inkasserade ett DM silver idag i Trönö. Det med en tid som står sig bra mot skidgymnasieeleverna som deltog. Grattis Achmed!


Men helgens DM höjdpunkt hämtar jag från lördagens stafett på Hällmyra. När jag surfade in på HIFs nya hemsida så fick jag se bilder från stafetterna. Blev då mycket chockad när jag såg att Giorgio Di Centa körde andra sträckan i HIFs segrande lag!?

Det tog ett tag innan jag listade ut att Giorgio egentligen heter Jonas Långberg.

Den enda person tillsammans med Torbjörn Nordvall som jag känner som kan utmana Anton på gamla skidresultat.


Fler än mig som ser likheten?

,,,
                                     Långberg?                                                                                                        
                                        Di Centa?


Pölsa, Norges nya Cornelis

Har haft ett sånt, tömma parkeringen på Grova, pass idag. Det innebär att man är först dit å sist hem.
Ny dragna spår runt finnkoia, storbeksvollen, anlagsveien, så det var inge problem alls att tömma parkeringen idag.

Var in på ett sedvanligt besök på sprintgutta.no igår. Hittade en text av Pölsa som var fantastiskt bra. Att läsa det var precis som att lyssna på Cornelis framföra en av sina protest visor. Texten var kort och extremt vass, innehållandes en liten ordlek, den behandlade ett ämne som är debatterat sedan förr. Det var alså ett inlägg i debatten. Ett inlägg som var så enkelt men ändå så bra så att man efteråt tänker, "varför kom inte jag på det där". Det behandlar Pölsas sport och hans egna klubb, så att hans egna ord och personliga mening ligger bakom, råder inget tvivel om. Det är en sådan text som gör att huvudet en kort stund efteråt är helt tomt på motargument, men fyllt med frågor och funderingar. Genialt.
Nu finns bestämda lagar och regler som gör att Pölsas text förmodligen inte medför några konsekventa förändringar. Men den lämnar säkerligen ett eko över skidnorge. Precis som Cornelis visor lämnade ekon över hela Sverige.
Mina tankar går osökt till "Till Lewi Petrus" ett mästerverk från Cornelis penna, som ifrågasätter vad det är som bestämmer vad som är rätt och fel, och kanske framför allt vad som är vad.
Pölsa kanske kan bli Norges svar på Cornelis. Har hört att han jobbar hårt med dom ny inköpta gitarrerna.
De är få personer i Sverige som bara behöver tilltalas med förnamn. Cornelis, Carola och Zlatan är tre exempel.
Pölsa är en bra bit på väg i Norge, redan där.

Läs Pölsas text

"Medborgare tänk om om inte fanns
men en sak är ganska klar
Om mor hade haft mustascher
så hade det varit far"
 
Trevlig Helg
//Lars


Teamsundklakk i bråk med världens största skivbolag

Lång dag på jobbet igår, avslutade dagen med att köra ett eget test race på Grova. 2 varv på femman. Formen börjar äntligen peka åt rätt håll. Längesedan det kändes över genomsnitt, så d e kul.


Fick lite av en överraskning när jag loggade in på mailen för ett tag sedan. Ett meddelande från youtube att man varit tvungen att blockera min film "Tour De Hellsinglans del 1" då det fanns personer som ägde upphovsrätten till låten "jammin me" med Tom Petty and The Hearthbreakers som förekommer i filmen.
Det lämnar ju onekligen några frågetecken. Kan detta stå mig dyrt? Följder? Orka? men kanske framför allt så har jag fascinerats av att någon av Tom Pettys män varit intresserad av att se på vår svettiga träningsvärks video om om träningslägret Tour De Hellsingland. Ganska fascinerande. Men ganska löjligt också. Tror inte direkt Mr Petty sitter i Florida och slår sönder tangentbordet för att jag lånat 45 sekunder av hans verk. "Jammin me" är en sång som Dylan faktiskt varit med och skrivet tillsammans med Petty. Så kanske det var Bob som varit intresserad av att kolla in Tour De Hell och till sin ilska märkt att vi lånat några rader från hans fantastiska lyrik.
Hela diskussionen om fildelning är lite löjlig. Släpp den lös före den sliter sig loss. Eller det har den väll mer eller mindre gjort. Klart att skivförsäljningen blir drabbad. Negativt för "superstjärnorna" och framför allt skivbolag. Men som artist så bör du kunna leverera dina sånger live. Jag tror att fildelningen till och med ökar intresset för att betala in sig på en live spelning. I vart fall för de mindre artisterna som inte har pengar till en omfattande lansering. Då är Internet och fildelning en riktigt bra grej, då folk som aldrig skulle köpa en skiva ändå har en möjlighet att få upp öronen för musiken. Myspace och youtube är bra forum för att synas å höras. Dessa giganter blir större och större. De stora förlorarna blir skivdirektörerna som bestämmer hur musik skall låta för att den ska sälja. Men frågan är om vi inte klarar oss utan domAs we celebrate mediocrity all the boys upstairs want to see
How much you'll pay for what you used to get for free


Med-studenter inspirerar

Tillbaka i vardagen i de vackra tröndelag. Har inte haft så mycket trevliga saker att rapportera om i det sista. Jul formen har varit mycket dålig så det har varit glest med framgångar i skidspåret. Har hållit tränigstrycket uppe över jul allt enligt planen så tränings jobbet har i alla fall varit mycket bra. Har de senaste dagarna fått problem med ryggen igen. Tjötigt men SM är inte i fara. Jag har bläddrat litegrann i träningsdagboken och hittat en liknande situation vad gäller form, träning och ryggproblem. Lyckades locka fram formen den gången så där har jag ett litet recept som smakat bra tidigare.

Förrutom att bläddra i gamla träningsdagböcker så har jag ägnat en del av den senaste tiden framför TV:n där jag följt nya och gamla klasskompisar som gjort upp i Norsk Mästerskapen. Coach är på plats med sitt Team Tröndelag och firar fina framgångar. 

Skickar ett grattis till Frempan som blev 12:a på sprinten, Dyrken som blev 11:a på 30km, Tettli från Rennemo som blev fantastisk 4:a och framförallt Bach som tog ett sannslöst imponerande brons.
Jag, Bach och Jörsta som satt och såg 30km på NM i fjol i Sebben och Jörstas lägenhet. 1 år senare är det fortfarande jag å Jörsta, ( + sebben och kirsten) i Jörstas hybel men nu var Bach på andra sidan skärmen och tog alså bronset.
Det minner om att det kan svänga fort. Det inspirerar Team Sundklakk som har 1 av säsongens 3 stora mål aldeles vid dörren.

Tack grabbar

//Lasse 


Teamsundklakks alternativa årskrönika

Nytt år och nya möjligheter men vad passar bättre än dag som denna än att snegla lite bakåt och lite framåt.
Jag befinner mig fortfarande på Svenskmark och det blir tävlingar i hemmatrakten i helgen. Två stycken. Imorgon blir det Trönö Skidan där det ryktas om en riktigt Orsa spelmansstämma då Henka Bertil bjuder på motstånd i senior klassen.
På Söndagen blir det tävlingar i Ramsjö, nästan samma namn som på Dyrhaugens rike men det är ungefär 50 mils skillnad. Det här Ramsjö är nog hellre Stigs Rike då majoriteten av befolkningen i Ramsjö heter Stig. Där blir konkurransen tuff och det ska bli riktigt skoj att ge sig ut å kriga i 42km mellan buskar å snår i Stigs rike.

Vad gäller det 2008 som just passerat så har jag gjort en liten film, en alternativ årskrönika med TeamSundklakk. Jag fick bra feedback på Grunfagsfilmen så jag blev inspirerad att sätta ihop en ny. Låtvalet känns naturligt. Det är en av Teamets gemensamma favoritlåtar i ny tappning. Kanske den låt som blivit mest spelad i teamsundklakk sammanhang de senaste 2åren. Vet att Tirilto (bland annat känd från V.I.P listan) om inte har, så i vartfall har haft den som ringsignal. Det är även tonerna från orginalversion som ljuder ur min telefon när Coach Hegdahl ringer mig. 
Sången är i vartfall i mitt tycke en av de bästa låtarna som skapats. Orginalet är ett musikaliskt mästervärk av ett musikaliskt geni.

Gott nytt år allesammans

RSS 2.0