Bänkad framför vasan

Explosivitet, spänst och styrka på schemat. Bra pass med pers på mångsteg och bänk. Har ungefär 150kg kvar till jag kan titelera mig bäst på bänk i Källene, men lika glad är jag för det.
Öppnade upp massage kliniken på eftermiddagen. Hade Lasse Wallgren med dotter in på behandling.
Lasse är en personlig favorit. Han har aldrig missat en 5mil eller ett Vasalopp under hela sin livstid. Fast han erkänner att han bara ser 1/3 av 5 milarna numer när det är masstart. Respekt!! Sen är det faktiskt Lasse som har byns (tidigare omnämnda) bänkpress rekord också. Ännu mer respekt!!! Det är kul att prata med folk utifrån som är så intresserad. Man får sig en tankeställare att man kan faktiskt glädja fler än sig själv genom att åka fort. Stor inspirations källa.

Gianfranco tog 3 nya poäng igår. Kanon helgen bara fortsätter!

Fikk SMS av Tor Arne. Han ville klättra på V.I.P listan. De flesta är väldigt nöjd bara att vara där, men inte Tor Arne. Det viktiga är inte att deltaga, det är att bli först. Typiskt en tävlingsskalle, typiskt Tor Arne. Förmodligen en av de större orsakerna till att han varit världselit i 10år i en sport som hela tiden utvecklats.
Vi ligger i förhandlingar om det går att klättra på listan.
Titta in så får ni följa utvecklingen.

Östersund i morgon. Nya tester på rullskidbandet. Tester med slangar uppstuckna både här och där. Ska väll dessutom ta några träningsturer med mitt kära team Moral.

på återseende
Lars


5:an Nästa!

Läste i Horoskopet i morse att det idag skulle hända något som inte sker varje dag. Klockan 13:52 förstod jag vad horoskopet syftade på.
Innan dess så började dagen precis som vanligt med en morgonpromenad vid 07:30. Fåglarna är fortfarande kvar på täkten. Dom har seriöst suttit där och käkat konstant i en månad. Snakka om kolhydratuppladning. Fast å andra sidan så är det ju en bit från Källene till Portugal.

Tog sedan Sylen till Bollnäs. Elghufs Intervaller, Frode style, några gånger uppför Bolleberget. Bra tryck, Bra pass. Kastade mig sedan in i bilen och la i full sula för att hinna till Växbo där Niffen spelade om en biljett till division 5 nästa år.
Mitt kära Norrala IF såg ut att vara tagna av stundens allvar. Första 20 minuterna var det mycket krampaktiga avslut där det såg ut som att Niffen var mer rädd att inte göra mål än att göra mål. Niffen var redan från första spark många storlekar bättre än Växbo. Även om Micke Andersson och Johan Åslund va grym så fanns planens stora gigant i Johan "Hammarn" Hammarsten. Lagkapternas kapten visade vägen för sitt NIF. Det förlösande 1-0 målet var en demostration i vilja.
Jag känner inte Hammarn så bra personligen men han verkar vara en sympatiske kille. Det råder inget tvivel om att
nummer 75 har en stor del i avancemanget. Han har varit Niffen trogen så länge jag kan minnas. Idag nyttjade han sin rutin och sköt med sina två mål Niffen till division 5. Klockan 13:52 stod det klart. Jag firade med en klassisk rullskidtur runt Bollnäs. Känner jag Niffen rätt så kommer dom fira på ett lite annat sätt.


Stabil mellan 5-7millisekunder

Nyligen avslutat terskel intervaller, två rundor runt Skärså. Ensam i terrängen, det blir skillnad på tryck efter den vägen då man säsongsstänger Albertina (fiskeresturang). Igår var jag däremot inte ensam. Hade sällskap av Satan på löptur. Vet att Achmed egentligen haft planer på att springa Lidingöloppet i helgen, så det kan faktiskt ha varit en mental formtopp jag hade lufsande framför mig igenom Styvje skogarna igår. Han va stark i vartfall. Så stark att jag värderade att ge honom en plats på V.I.P listan men det omvärderades hastigt då han visade sig inte veta att Stevie Wonder var blind. 
Illa Achmed illa!
Passet avslutades med 15minuter i vallaboden för stretch och för att bryta mönstret på min knepiga armpendel. Stak-slangarna är på plats, spegeln är på plats, har allt utom en CD spelare.
Blev förresten så inspirerade av Pölsas sånginsats på "The River" häromdagen att jag faktiskt köpt min första platta med The Boss. Införskaffade dessutom en Dylan skiva, så CD spelaren i vallaboden blir allt mer efterlängtad. Terskel eller tröskel intervallerna gikk förresten bra. Jag låg mellan 5 och 7 millisekunder. Millisekunder???

Jag håller på att sätta mig in i min C-uppsats om hjärtvaribilitet. Systematiken i hur hjärtat slår. Hjärtvaribilitet är ett nytt och förhoppningsvis kanske en bättre utvärtes mätmetod än den anigen nyckfulla pulsen.
Så kanske är det millisekunder och inte slag/minut som är det man pratar på om 5-10år.
Kom ihåg var ni hörde det först i såfall!

The times they are a changing
// Lars Lee

Hjalle och Heavy på Berget

Jag har återhämtat mig bra från samling och tetser så jag tog idag "Sylen" in till Söderhamns City för att träna lite styrka.
Bra pass! 6:a i tärningskast på råheten.
Inledde passet med en lite annorlunda uppvärmningstur. Grindarna till Berget och Oscarsborg stod öppna så jag löpte in. Fick Flashbacks ifrån då jag var där sist. Sommaren 73. Första dagen på sommarlovet, Berget var utsållt, på scen stod nämligen Hjalle och Heavy. Kunde inte låta bli att minnas tillbaka på hur dom via Tv-serien Rymmarna blev nationalikoner. Två rocknördar med långt hår och brett dalmål som heltplötsligt var några av de artister som sålde mest skivor i hela Sverige. Dom hade inte begåvats med någon bra sångröst, dom lirade inte särskilt fett på gitarrena och deras texter var komiskt tragiskt dåliga egentligen. MEN. Ett stort MEN. Dom var Hjalle och Heavy. Dom hade ett Sound, dom hade en egen grej, dom var sig själva till 110%. Idag får man genom Tv4 följa personer som är 10 gånger mer talangfulla vad gäller sång och musik än vad Hjalle och Heavy var/är? De tävlar i en tävling där första priset är att få stöpas in i en stel bestämmd form. Där man ska klä sig, frisera sig och sjunga på ett visst bestämmt sätt. Bob Dylan, Lars Winnerbäck och inte minst Hjalle och Heavy hade alla varit sjangslösa i Idol. Ingen av dom hade varit i närheten av att fylla ut den givna formen. Dom hade förmodligen blivit tillagda att vara nöjd med jobbet i Koppargruvan, för sång och musik inte var något för dom.

Vilken tur att dom inte sökte... 

//Taggen


Team Sundklakks V.I.P Lista

Team Sundklakks berömda och åtråvärda V.I.P Lista

Markus Ottosson,

Daniel Rickardsson,

Shane Macgowan,

Johnny Cash,

Tom Petty,

Øvind Sandbakk,

Silvana Bücher,

Tore Krogsveen,

Anton Järnberg,

Doris,

Tor Arne Hetland,

Tiril Schølberg,

Börje Ljung,

Anna Lena Ljung,

Glenn Björklund,
Vilde Gurigard,
Perry Olsson,
Hans Petter Lykkja
Frode Estil


Varför Team Sundklakk?

Jag är en utövare på snart 22 år som anser mig ha bra koll på träningsplanerande och träningsutförande men jag sätter ett stort pris på att ha ett ögonpar utifrån som ser på min träning. Jag har sedan i våras gjort det jag kunnat för att få det ögonparet att tillhöra Tord Sundklakk Hegdahl. Tord känner mig mycket bra både i och utanför skidspåret han vet mina styrkor och svagheter, han vet min ambitionsnivå och han delar stora delar av min träningsfilosofi.
Dessutom så är Coach Hegdahl en man som sätter ärlighet högt och aldrig drar sig för att säga vad han tycker. Coach Hegdahl är även en herre med många intressanta och bestämmda meningar om hur Lars Ljung skall bli en bättre skidåkare. Dessa saker gör Tord till en fantastisk tränare och en stor tillgång för mig.
I Maj föll bitarna på plats och vi kunde konstaterade att Team Sundklakk blivit verklighet.

Sedan dess har träningen lagts om och vi har skådat framsteg, så Team Sundklakk andas optimism inför stundande säsong.

//Lars


Hetland sätter Team Sundklakk på kartan

Efter några månader i anonymitetens lugna och sköna rum så börjar nu ryktet om Team Sundklakk att sprida sig.


Läs Tor Arnes egna ord på

http://www.sprintgutta.no/sak/000234.asp


Samling i byn

Team Sundklakk har under den senaste veckan avverkat samling i Trondheim City. Vi har tränat kring Granåsen, duschat på dragvoll, sovit på Coach Hegdahls båt, ätit hos impulslöparna Mr och future ms Sandbakk och skitit i centrum. Som ni kan förstå så har samlingen innehållit det mesta. Lägg därtill många kanon pass med fokus på kvalité och  teknik både i styrkerummet och på skidor och testing på rullskidbandet i östersund så har ni vad Team Hegdahl sysslat med sedan i torsdags. Vi har kollat så vi ligger i ruta och vi har sett över framtiden.
Vi har sammanställt och evaluerat sommaren och jobbar just nu fram en ny modell inför hösten.

Team Sundklakk kan efter helgen hälsa följande personer in i Team Sundklakks V.I.P lista

Tore Krogsveen
Anton Järnberg
Doris
Tor Arne Hetland
Tiril Schølberg
Börje Ljung
Anna Lena Ljung
Glenn Björklund
Øvind Sandbakk
Silvana Bücher


Se film från samlingen 
http://www.youtube.com/watch?v=5nF4LNY3E-M


Nya Test Rekord

Se Film från Team Sundklakks snabhetstest

http://www.youtube.com/watch?v=gGTFm1xuucg


Team Sundklakk löpare på samling

Se Film från Tour De Hellsingland

http://www.youtube.com/watch?v=RYbA1Gwr2AY

Team Sundklakk ser dagens ljus

Team Sundklakk är startat

Utövare: Lars Ljung

Tränare: Tord Hegdahl


To be continued....


RSS 2.0