Teamsundklakk i bråk med världens största skivbolag

Lång dag på jobbet igår, avslutade dagen med att köra ett eget test race på Grova. 2 varv på femman. Formen börjar äntligen peka åt rätt håll. Längesedan det kändes över genomsnitt, så d e kul.


Fick lite av en överraskning när jag loggade in på mailen för ett tag sedan. Ett meddelande från youtube att man varit tvungen att blockera min film "Tour De Hellsinglans del 1" då det fanns personer som ägde upphovsrätten till låten "jammin me" med Tom Petty and The Hearthbreakers som förekommer i filmen.
Det lämnar ju onekligen några frågetecken. Kan detta stå mig dyrt? Följder? Orka? men kanske framför allt så har jag fascinerats av att någon av Tom Pettys män varit intresserad av att se på vår svettiga träningsvärks video om om träningslägret Tour De Hellsingland. Ganska fascinerande. Men ganska löjligt också. Tror inte direkt Mr Petty sitter i Florida och slår sönder tangentbordet för att jag lånat 45 sekunder av hans verk. "Jammin me" är en sång som Dylan faktiskt varit med och skrivet tillsammans med Petty. Så kanske det var Bob som varit intresserad av att kolla in Tour De Hell och till sin ilska märkt att vi lånat några rader från hans fantastiska lyrik.
Hela diskussionen om fildelning är lite löjlig. Släpp den lös före den sliter sig loss. Eller det har den väll mer eller mindre gjort. Klart att skivförsäljningen blir drabbad. Negativt för "superstjärnorna" och framför allt skivbolag. Men som artist så bör du kunna leverera dina sånger live. Jag tror att fildelningen till och med ökar intresset för att betala in sig på en live spelning. I vart fall för de mindre artisterna som inte har pengar till en omfattande lansering. Då är Internet och fildelning en riktigt bra grej, då folk som aldrig skulle köpa en skiva ändå har en möjlighet att få upp öronen för musiken. Myspace och youtube är bra forum för att synas å höras. Dessa giganter blir större och större. De stora förlorarna blir skivdirektörerna som bestämmer hur musik skall låta för att den ska sälja. Men frågan är om vi inte klarar oss utan domAs we celebrate mediocrity all the boys upstairs want to see
How much you'll pay for what you used to get for free


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0